Emmen – Behadil Sabani heeft een contract getekend bij FC Emmen voor twee seizoenen met de optie op een derde seizoen. Daarnaast neemt FC Emmen Sekou Sidibe over van PSV.

Middenvelder Sabani had een aflopend contract bij Borussia Mönchengladbach en traint sinds vorige maand al mee met de eerste selectie van FC Emmen. De twintigjarige Duitse Kosovaar kwam via TuS Koblenz bij de jeugd van Borussia Mönchengladbach. Daar speelde hij voornamelijk in de jeugdelftallen en het tweede elftal. Ook kwam hij driemaal in actie voor Duitse jeugdploegen. Sabani: “Tijdens de trainingen heb ik mijn stinkende best gedaan om het vertrouwen te winnen van de club en dat wordt nu beloond. Ik ken mijn medespelers inmiddels al en ben blij dat ik nu een contract heb getekend.”

De 19-jarige vleugelspeler Sekou Sidibe speelt komend seizoen voor FC Emmen. Hij had een aflopend contract bij PSV en maakt transfervrij de overstap naar Drenthe. Hij tekent een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde seizoen. De Belgisch-Ivoriaanse Sidibe speelde in de jeugd van Beerschot AC, totdat hij in 2011 aansloot bij de jeugdopleiding van PSV. In Eindhoven speelde hij het afgelopen seizoen voor Jong PSV in de KeukenKampioenDivisie. In 24 duels scoorde hij zes keer. Ook heeft Sidibe 28 jeugdinterlands voor België op zijn naam staan. Sidibe: “Ik had de mogelijkheid om bij Jong PSV in de KeukenKampioenDivisie te blijven, maar ik wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau. FC Emmen heeft de afgelopen seizoenen laten zien goed te kunnen voetballen, daar wil ik graag deel van uitmaken.

Foto FC Emmen: Sabani (links) en Sidibe.