Coevorden – In de serie van zes laatste wedstrijden van dit seizoen trad Raptim zondag aan tegen en in Dwingeloo. Op het eerste oog een wedstrijd die voor Raptim niet moeilijk zou mogen zijn gezien de laatste positie van Dwingeloo op de ranglijst. Ook mocht de lang geblesseerde Laurens Meppelink na vele weken eindelijk zijn rentree maken.

En zo leek de wedstrijd ook te beginnen. Gesteund door een grote groep Raptim-supporters kreeg Raptim vanaf de start drie mooi uitgespeelde kansen die helaas nog onbenut bleven. Dwingeloo verdedigde zich met hand en tand. Die hand bezorgde Raptim echter wel een strafschop in de 15e minuut. Yorin Habing liet die kans niet onbenut en schoot de bal feilloos in de hoek, 0-1.

In de 22e minuut kwam Raptim op 0-2. Een prachtige combinatie over rechts van Frank Ambergen en Wouter van Dunem werd goed afgerond door Sven Meiringh. Daarmee leek de strijd gestreden. Maar gepruts in de achterhoede bij het uitspelen leidde in de 38e minuut tot een open kans voor Dwingeloo en de ploeg maakte daar dankbaar gebruik van, 1-2. Het niveau van de wedstrijd werd hierna niet beter, maar de inzet van Dwingeloo werd wel groter.

In de tweede helft begon Raptim met een ongewijzigd team. De eerste kans was voor de thuisclub. Toen werden alsnog enkele wisselingen toegepast. Stan Meppelink en Sem Schlepers kwamen in het veld. Na een mooi opgezette aanval over rechts knalde Stan Meppelink de 1-3 tegen de touwen, hiermee was de strijd gestreden.

Al met al zeker een verdiende overwinning in een niet al te beste wedstrijd. Door de winst neemt Raptim de koppositie weer over van Pesse en worden het nog een aantal spannende weken voor de club uit Coevorden met volgende week de thuiswedstrijd tegen Beilen.

Verslag Jan Ambergen. Foto’s Patrick de Groot.