Zuster Mohrpark was de startlocatie voor de natuurwerkdag

Zuster Mohrpark was de startlocatie voor de natuurwerkdag

Oosterhesselen – Vrijwilligers steken vandaag op 59 locaties in Drenthe de handen uit de mouwen in het kader van de Nationale Natuurwerkdag. De aftrap van deze dag voor Drenthe vond plaats in het Zuster Mohrpark in Oosterhesselen in samenwerking met Plaatselijk Belang Oosterhesselen.

Landschapsbeheer Drenthe is verantwoordelijk voor de coördinatie van het evenement in deze regio, stelt gereedschap beschikbaar en zorgt voor een presentje voor de deelnemers. Ook op andere locaties in de gemeente Coevorden, zoals ’t Grootveld bij Dalen, natuurgebied De Witten bij Dalerpeel, Benneveld en Wezup, wordt hard gewerkt.

In Oosterhesselen kwamen vele vrijwilligers bijeen. De muzikale opening werd verzorgd door slagwerkgroep Klabats van Excelsior. Voorzitter Ria Epping van Plaatselijk Belang Oosterhesselen heette alle aanwezigen van harte welkom. In zijn korte toespraak liet Erik de Gruijter van Landschapsbeheer Drenthe weten, dat er eerst wat twijfel was over het doorgaan van de natuurwerkdag gezien de nieuwe coronamaatregelen. “Maar we hebben dit geschaard onder de pretparken, zodat het kon doorgaan. Ik wens jullie dan ook veel pret vandaag.”

Gedeputeerde Henk Jumelet stelde, dat het park niet alleen fungeert als plek om te wandelen. “Het is ook mooi als mensen verantwoordelijkheid willen dragen voor dit park. Dat is een mooie combinatie.” Wethouder Jeroen Huizing, geboren en getogen in Oosterhesselen, wordt altijd blij als hij in het park komt. Ik heb alle ontwikkelingen meegemaakt en dit park is echt van Oosterhesselen.”

Judith van den Berg was er namens Natuur- en Milieufederatie Drenthe. Zij vestigde de aandacht op Plan Boom om de komende jaren tien miljoen bomen in Nederland te planten. Zij overhandigde een meidoorn aan Henk Jumelet, een vuilboom aan Jeroen Huizing en een geoorde wilg aan Ria Epping. Jan Pier Cleveringa vestigde nog de aandacht op enkele vrijwilligers, die dagelijks of wekelijk present zijn.

Daarna was het tijd om te starten met de werkzaamheden. Gisteren was reeds een notenboom geplant in de dierenweide. Het was aan Jumelet, Huizing en De Gruijter om het gat rond de boom dicht te gooien. Na dit officiële gedeelte toog iedereen aan het werk in het park en het aangrenzende Dennenkampbosje. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit snoeien en het opruimen van gras en rietmaaisel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

februari 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Logo Theater Hofpoort