Coevorden – De synagoge in Coevorden gaat donderdag 4 juni weer open voor bezoekers. Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen kan zijn, is door de coronamaatregelen beperkt. Groepen kunnen maximaal acht personen omvatten. Het is daarom belangrijk, dat bezoekers zich tevoren aanmelden. Op de pagina openingstijden staat een aanmeldingsformulier. Aanmelden kan ook via info@synagoge-coevorden.nl. Ook staat op deze pagina het hygiëneprotocol

In januari is de tentoonstelling over de bevrijding van de concentratiekampen geopend en deze zou half september worden vervangen door een nieuwe tentoonstelling. Omdat nog maar weinig mensen de tentoonstelling konden bekijken, is besloten de expositie te verlengen tot het einde van dit jaar. “Hiervoor zijn wij dank verschuldigd aan het Herinneringscentrum Westerbork omdat wij de goederen in bruikleen kunnen blijven lenen tot januari 2021.”

Ook bedankt het bestuur van de synagoge schilder Ruud Bartlema uit Amsterdam, omdat hij heeft kunnen regelen dat de schilderijen, nodig voor de tentoonstelling over ‘De mystiek van de Hebreeuwse Letters’, nu van januari tot september 2021 kunnen laten zien in de synagoge.