Coevorden – Voor het eerst sinds 2018 werd vandaag de Grachtenloop gehouden. Het was de eerste keer, dat het evenement aansloot bij de Ganzenmarkt. De Grachtenloop vindt normaliter plaats in het laatste weekend van juni, maar de coronamaatregelen speelden de organisatie parten. De hardloop- en wandelactiviteiten vonden nu plaats onder de naam Grachten-Ganzenloop.

De organisatie was in handen van Loopgroep CoDaC met medewerking van Rotaryclub Coevorden. Na afloop toonde voorzitter Irma Talens van de Grachtenloop zich zeer tevreden, net als de deelnemers.

Wel werd gekozen voor een andere vorm: ditmaal had het evenement een puur recreatief karakter, dus zonder tijdswaarneming. Dat weerhield de deelnemers er niet van om toch een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Deelnemers konden kiezen uit diverse afstanden hardlopen en wandelen: 21, 10 of 5 km kilometer wandelen en 21, 10 of 5 kilometer hard.

Na afloop kregen de deelnemers een medaille uitgereikt door Miss Ganzenhoedster Natalie Massa, Mini-Miss Ganzenhoedster Norah Wessel en Mini-Mister Ganzenhoeder Shahin Sanli.