Dalen – De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen opent op zaterdag 2 april het multifunctionele beweegpark bij bij het Albert Ruinemansveld en de verderop geplaatste toestellen op sportpark ‘t Grootveld. Het beweegpark en de toestellen maken deel uit van de wandelroute ‘Gezondheid en Bewegen’.

Na de ontvangst heet projectleider Harry Ruinemans iedereen welkom om 11.00 uur. Vervolgens verricht wethouder Joop Brink de officiële opening. Daarna geven buurtsportcoaches Gezond Coevorden tekst en uitleg bij de toestellen.

De wandelwerkgroep opende in november 2019 vier wandelroutes, die elk een eigen thema hebben en ongeveer 10 kilometer lang zijn. De wandelingen starten op het plein bij de kerk, waar een informatiebord staat. Route Dalen heeft als thema cultuur en historie. Landbouw en boerderijen staan centraal in de route Wachtum. Route ‘t Grootveld richt zich op bewegen en gezondheid en natuur staat voorop in de route De Huttenheugte. Meer informatie staat op www.wandelroutesdalen.nl. Het boekje met de wandelroutes en wetenswaardigheden is te koop bij Drogisterij Annico in Dalen en bij de kantoren van ToReCo.