Coevorden – Talentencentrum Coevorden start in de week van 2 september met de eerste lessen gitaar, accordeon, toetsen, blokfluit, streetdance en tekenen en schilderen. Daarnaast is er wat nieuws in het aanbod: mandala- & intuïtief tekenen. De lessen worden gegeven in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan.

Er zijn inmiddels 57 kinderen en volwassenen, die één of twee lessen bij de vrijwilligers van Talentencentrum gaan volgen. Er is een lesrooster gemaakt. “We doen ons best om iedereen mee te laten doen. Voor vragen: talentencentrumcoevorden@gmail.com of bel Bert de Haan, 06-573 301 12.

Irma Veenstra geeft de lessen mandala tekenen of intuïtief tekenen. Irma: “Dat is tekenen vanuit je hart. Hierbij spelen kleur en vorm een grote rol. Daarnaast kijken we wat eigen ervaringen zijn bij hetgeen is getekend. Al spelend ontdek je het kind in jezelf en de kunstenaar in jou kan zich ontplooien.”

Talentencentrum Coevorden is een initiatief van Bert de Haan, die al snel hulp kreeg van allerlei vrijwilligers. In Talentencentrum Coevorden kan iedereen kennismaken met het bespelen van een instrument, dansen en tekenen en schilderen dankzij lessen van vrijwilligers. De Haan diende enige tijd geleden het eerste inwonersvoorstel in tijdens de raadsvergadering en trof een zeer welwillende gemeenteraad. Inmiddels is subsidie verleend.