Coevorden – Henk Mulder uit Schoonoord is maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering gekozen als lijsttrekker voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014). Hij voert een lijst aan met daarop 20 personen. Huidig en beoogd wethouder Steven Stegen staat op plaats 2.

“De kandidatenlijst van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) is een mix van ervaren raadsleden en veelbelovende nieuwkomers”, aldus de partij. Bea Meppelink-de Jager uit Dalen is op plaats 3 de eerste nieuwkomer op de lijst waarmee BBC2014 de verkiezingen voor de gemeenteraad ingaat.

Op de plaatsen vier en vijf volgen de bekende raadsleden Erik Holties (Oosterhesselen) en Jan Hooge (Aalden). Mickey Stern (’t Haantje) volgt als nieuweling op plaats 6. De plaatsen 7, 8, 9 en 10 worden ingenomen door respectievelijk Hans Kamps uit Sleen, Jan Tempels uit Dalerveen, Thieno Nijenbanning uit Dalen en Ton Soppe uit Coevorden. Nieuw is Martin Kramer uit Sleen op plaats 11, gevolgd door Theo Vinke uit Coevorden op 12. Hij is sinds kort voorzitter van het bestuur van Belangen Buitengebied Coevorden.

De overige namen op de lijst zijn: 13. Bert Platvoet, Coevorden; 14. Richard Roosken, Dalen; 15. Edwin Boxem, Erm; 16. Anja Drijfhout; Erm; 17. Hans Wering, Dalerpeel; 18. Oebel Ubels, Meppen; 19. Dirk Meijer, Geesbrug; 20. Hans Roos; Aalden.

Lijsttrekker Henk Mulder is trots op de lijst. “We zien vertrouwde namen terug van mensen die zich de afgelopen periode volop hebben ingezet. Daarnaast heeft een nieuwe lichting zich bereid verklaard zich te willen inzetten voor de gemeente Coevorden, vanuit het gedachtegoed van Belangen Buitengebied Coevorden. Zelf ben ik vereerd dat ik lijsttrekker mag zijn.”

Tijdens de bijeenkomst gaven de leden ook hun steun aan het concept-verkiezingsprogramma op hoofdlijnen. Dat draagt als titel ‘Samen verder vooruit’. BBC2014 spreekt daarin de ambitie uit om verder te bouwen aan een sterke gemeente Coevorden, die financieel gezond is en waar balans is tussen dorpen en stad.