Dalerpeel – TTV De Roppers heeft het touwtrekseizoen in stijl afgesloten. Afgelopen zaterdag werd in Renswoude het 3-Bondentoernooi gehouden. Dat is een jaarlijks eindtoernooi van de NTB (Nederlandse Touwtrekbond), FVT (Federatie Vrije Touwtrekkers) en de TTO Drente (Touwtrekorganisatie).

Vorig jaar wonnen zowel het dames- als het herenteam van De Roppers, dus de touwtrekkers waren erop gebrand om dit jaar weer te pieken.

Het herenteam zat in een zware poule van tien teams met daarin de wereldkampioen van 2023, het team van de Valleitrekkers A uit Woudenberg. Door slim en doordacht alle wedstrijden van te voren te bespreken werden De Roppers tweede in de poule. In de kruisfinale traden de touwtrekkers aan tegen Veenseboys uit Veenendaal, beide trekbeurten werden op echt perfecte wijze gewonnen, zodat De Roppers in de finale weer Valleitrekkers A troffen. Beide lange trekbeurten werden helaas verloren, maar dat was geen schande.

Het damesteam zat in een poule met acht dames-/jeugdteams. Het streven was om ook dit jaar als eerste te eindigen. De zware wedstrijd werden allemaal gewonnen. Zeker de wedstrijd tegen Gelderswoude (wereldkampioen 2022) was van hoog niveau. Zo werden de dames voor de derde achtereenvolgende keer winnaar van het toernooi.

Door zeker de laatste drie maanden zeer zwaar te trainen onder leiding van Bertus Prins en Hilco de Jong werd het seizoen op perfecte wijze afgesloten.