Sleen – In Sleen waren dit weekend diverse activiteiten in het kader van het cultuurpad, een langeafstandswandelpad door de hele gemeente.

Gisteren hield Crescendo Sleen een rommelmarkt, vandaag was er nog meer te doen. Streekeigen Sleen hield een expositie in MFC De Brink, de vrijwilligers van het Huus van de Taol waren aanwezig en de Vereniging voor Amateurfotografen toonde eigen werk. Met name kinderen lieten zich fotograferen als Bommen Berend.

In een stand buiten konden allerlei lekkernijen worden geproefd. Na het country- en folkzangkoor Roots & Boots trad het koor Kids Sound op, gevolgd door een optreden van alle geledingen van Crescendo met nummers als Roller Coaster van Danny Vera en ‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon’ van Mart Hoogkamer. Ook was er een medley van nummer van ABBA.

De pad-in de-kijker-weekenden zijn er om het cultuurpad te presenteren. In een groot aantal dorpen spannen vrijwilligers zich in om leuke activiteiten te organiseren. Spijtig is wel, dat er tijdens die weekeinden vanuit Cultureel Coevorden geen aandacht is voor het cultuurpad in de vorm van een informatiestand en/of verkoop van het fraaie wandelboek. Dat boek is overigens te koop in de kantoren van Tourist Info in Aalden, Coevorden, Gees, Schoonoord en Sleen. De wandelingen zijn hier online te vinden.