Gramsbergen/Coevorden – De Night of the Forest op zaterdag 9 juli mag dan een Gramsberger festival zijn, het evenement heeft ook Coevorder invloeden.

Zo zijn er in het Gramsberger Bosje optredens van de Bigband Coevorden en Folkduo Na Fir en komen Sanne-Paul en Gea Benting met hun foodtruck.

Uitgangspunt is dat de deelnemers uit Gramsbergen of de buurtschappen komen. “Maar een koor of band met een of meer leden uit Gramsbergen voldoet ook aan ons uitgangspunt”, aldus voorzitter Ronald Belser van de organiserende Stichting ProGram.

Dat geldt in dit geval bijvoorbeeld voor de Bigband Coevorden. En De Sjompiesingers uit Gramsbergen hebben weer in Coevorden wonende leden.

Met muziek, zang, dans en nog heel veel meer laat Gramsbergen op zaterdag 9 juli vanaf 18.00 uur zien dat het op cultureel gebied heel wat heeft te bieden.

De Night is bedoeld voor mensen van 0 tot ver boven de 80, met voor iedereen wel iets leuks in het aanbod.

Ronald Belser: “Het organiseren van hetevenement vraagt een enorme inspanning. Gelukkig kunnen we terugvallen op een grote groep vrijwilligers, steekt ONS Gramsbergen de helpende hand toe en hebben we in DPL een prima partner op het gebied van licht en geluid.’’

Volgens Belser zijn er spontaan mooie samenwerkingen ontstaan. “Ton Hudepol heeft bijna twintig muzikanten en vocalisten om zich heen verzameld, die in wisselende samenstellingen optreden.” En Jan-Henk Post uit Anerveen treedt op met muzikale vrienden, onder wie Anja Dalhuizen, bekend van The Voice.

Omvangrijk programma

Aanwezig zijn de popbands Gentlemen en The Roots, fanfare en malletband SDG Ane, Harmonie Crescendo-KNA, popkoor Canta Libre, singer/songwriter Taylormade (Harrie Snijders), Bigband Coevorden, folkduo Na Fir, Zus & Zo, zanger Hansen en shantykoor De Sjompiesingers.

Maar ook streetdancers en acrogymnasten van Gymvereniging Gramsbergen, De Monkey Town Linedancers en diverse schrijvers en dichters.

Vijf podia

In het bos zijn vijf podia: het Bostheater, de grote open plek bij de steen en drie andere locaties tussen de bomen en varens.

Jeugd

Het programma begint om 18.00 uur met de Guus en Gerlien Discoshow voor de jeugd. Kinderen kunnen zich laten schminken en Jong Gramsbergen is aanwezig met het beschilderen van canvasdoek.

Horeca

Er zijn horecapaviljoens en met enkele foodtrucks is ervoor gezorgd dat er wat te eten valt: van wafels, ijs tot hamburgers, Surinaamse broodjes en pulled porc. Het is immers een lange avond in een familieachtig sfeertje.

Twaalf jaar geleden betekende de eerste Night of the Forest, op een zwoele zomeravond, het begin van Stichting ProGram. De destijds door de plaatselijke componist/arrangeur Alfred Willering speciaal gemaakte compositie wordt nu tegen middernacht opnieuw uitgevoerd door muzikanten van Crescendo-KNA en SDG en mannenstemmen van De Sjompiesingers.

Informatie

Op www.gramsbergen.nl/evenementen staat meer over het geheel gratis toegankelijke programma. Bezoekers kunnen auto’s en fietsen parkeren op de Combibaan aan de Kanaaldijk.