Coevorden – Ter gelegenheid van de week van het korte verhaal houdt de ReadShop aan de de Friesestraat 26 in Coevorden een korteverhalenwedstrijd. Verhalen van maximaal 500 woorden met het thema ‘reizen’ mogen tot zondag 11 februari 23.59 uur ingezonden worden. De hoofdprijs is een boekenbon van 25 euro. De tweede prijs is een exemplaar van ‘Reizend het jaar door’ het nieuwste boek van jurylid Claudia Stinne.

Harm Jan Veenstra, eigenaar van de ReadShop is een enthousiast lezer en boekengek. Met deze actie wil hij mensen graag aanmoedigen om naast het lezen ook zelf eens ‘in de pen te klimmen’: “Laat je fantasie de vrije loop en doe mee aan de wedstrijd.”

Schrijftip en Meet & Greet

“Er is een mooie prijs te winnen en daarnaast kan je op 17 februari ook minimaal één schrijftip plus feedback op je ingezonden verhaal krijgen van jurylid en auteur Claudia Stinne. Zij is die dag van 10.00 tot 12.00 uur in de winkel voor een Meet & Greet ter promotie van haar nieuwste boek ‘Reizend het jaar door’. Dat is een omnibus met vier seizoensverhalen. Deze bundel is heerlijk leesvoer voor een vrije middag. Op het YouTube-kanaal van de ReadShop staat een review (zie het filmpje onderaan dit bericht).

Claudia Stinne, auteur en (schrijf)coach vindt het een eer om samen met Harm Jan als jurylid te mogen optreden. “Ik lees erg graag en ben erg benieuwd welke creatieve korte verhalen we voor deze wedstrijd mogen ontvangen. Ik ga alle inzendingen met nieuwsgierigheid lezen. De mogelijkheid om live feedback te geven op 17 februari zie ik als een verrijking en eigenlijk als een extra winkans. Want, met de opbouwende tips die ik geef, kunnen mensen zich verder ontwikkelen op het ‘schrijfpad’. Kom die ochtend dus vooral naar de winkel!”

Voorwaarden

Het gaat alleen om verhalen in de Nederlandse taal. Inzenden van verhalen van maximaal 500 woorden met het thema ‘reizen’ mogen tot zondag 11 februari 23.59 uur ingezonden worden via claudia@eenlevenopwielen.nl. Het verhaal mag nog niet eerder zijn gepubliceerd of zijn ingezonden naar andere wedstrijden ingestuurd. Het gaat om een volledig, afgerond verhaal, dus niet om een fragment. Deelnemers mogen maximaal één verhaal insturen. Eenmaal ingediende verhalen kunnen niet meer gewijzigd worden. De auteurs gehouden het volledige auteursrecht op hun verhalen. Readshop Coevorden en Claudia Stinne krijgen het recht om het winnende verhaal via hun nieuwsbrieven te verspreiden.

De prijsuitreiking vindt plaats in de ReadShop op zaterdag 17 februari om 11.30 uur. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De feedbackmogelijkheid geldt alleen voor zaterdag 17 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Verhalen die niet voldoen aan het reglement worden gediskwalificeerd en doen niet mee voor de prijzen. Als het reglement niet voorziet in een specifieke situatie, beslist de organisatie over hoe hiermee om te gaan.

Zie ook:

Boek Claudia Stinne genomineerd voor award!