Coevorden – In en rond Brede School SOM aan de Jan van Scorelstraat vond woensdagochtend de feestelijke aftrap plaats van de Rijke Schooldag in de wijk Poppenhare. Dit landelijke project vergroot kansen van kinderen en helpt hen talenten te ontdekken door het aanbieden en uitbreiden van leuke en uitdagende activiteiten na schooltijd op school en in de wijk. De activiteiten op school starten op maandag 11 maart. Ook de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden, Kinderwereld, Maatschappelijk Welzijn en de gemeente Coevorden zijn hierbij betrokken.

Kinderen en ouders/verzorgers verzamelden zich op het plein van de drie scholen: de Wilhelminaschool, Panta Rhei en de Mijndert van der Thijnenschool. Na de opening door de schooldirecteuren onthulden zij het bord met de mascotte Abby D. van de Rijke Schooldag.

Daarna was er een spannende en verrassende show van Mad Science door H2O en kon iedereen kennismaken met de activiteiten en de aanbieders ervan. Er was gezorgd voor hapjes en drankjes.

De Rijke Schooldag is een landelijk project van de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van Onderwijs. Doel is om de initiatieven die er in de wijk en op scholen zijn rondom het aanbieden van leuke en uitdagende activiteiten na schooltijd verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld kennismaken met muziek, theater of een sport. Of meer leren over de natuur, koken, techniek of een beroep. The Home Dance Company gaf een dansdemonstratie.