Coevorden – Roeland Hup, eigenaar van de Hema in de Gansehof, maakt zich zorgen over de geluiden dat veel mensen geen auto’s in een deel van de Friesestraat willen. Het gaat daarbij om het deel tussen het Stationsplein en de Schoolstraat. Hij houdt dan ook een warm pleidooi voor terugkeer van auto’s in dat deel van de Friesestraat.

Geen handtekeningen voorstanders

“Er zijn wel handtekeningen verzameld onder de tegenstanders, maar niet bij de voorstanders”, zo vindt hij. “Er zijn ondernemers, die de auto’s wel terug willen in de straat.” Enige tijd geleden werden meer dan tweehonderd handtekeningen verzameld onder aanwonenden en ondernemers van de Friesestraat, Schoolstraat en omgeving. Die zijn inmiddels aangereikt bij de gemeente.

“Voor iedereen beter”

“We moeten het winkelend publiek eens vragen hoe zij er tegenaan kijken. Juist door auto’s toe te laten, hebben de mensen beter zicht op het centrum. Zij kunnen er dan voor kiezen om hun auto elders te parkeren en langer in het centrum te blijven. Dat is voor iedereen beter. We moeten ons bovendien afvragen wat de kracht is van het EDS-plein ten opzichte van het centrum.”

Gevolgen

Hup ziet voordelen in de mogelijkheid van auto’s en de parkeerplaatsen. Het aantal parkeerplaatsen is circa vijf. “Zo kunnen mensen hun snelle boodschappen doen. Bovendien zijn er bedrijven, die geïnteresseerd zijn om zich in dit deel van de Friesestraat te vestigen als er auto’s zijn toegestaan.” Hup denkt daarbij aan een parkeertijd van maximaal een half uur. Hij vraagt zich daarbij af wat de gevolgen zijn als je tegen auto’s stemt.

Oproep

Zijn oproep aan het gemeentebestuur is om zich niet te laten leiden door de handtekeningen van de tegenstemmers, maar meer aspecten mee te laten wegen.

Juist morgen, dinsdag 28 april, buigt het college zich over dit vraagstuk.

Foto: Roeland Hup (links) deed ook mee aan de film, die Marc Slagter maakte.

Eerder geplaatste artikelen over dit onderwerp:

Plannen goed ontvangen; autoverkeer in deel Friesestraat nog onzeker (update)

Handtekeningen tegen auto’s in Friesestraat

PAC en D66 dienen motie in tegen auto’s in Friesestraat

College komt met voorstel over wel/geen auto’s in Friesestraat

Auto’s in deel Friesestraat?