Coevorden – De motie van het PAC, mede ondertekend door D66, over autoverkeer en parkeren in de Friesestraat worden aangehouden.

De andere fracties vonden de moties wat voorbarig. Ferry Booij van BBC2014: “Enige tijd geleden heeft wethouder Jan Zwiers toegezegd, dat het onderwerp aan bod komt in de gemeenteraad. Er is momenteel een raadsvoorstel in voorbereiding. Het PAC loopt daardoor voor de muziek uit.”

Kritisch ontvangen

Met de motie willen PAC en D66 voorkomen dat er autoverkeer en parkeren aan de kop van de Friesestraat in Coevorden wordt toegestaan. “Deze suggestie is kritisch ontvangen door zowel inwoners in het gebied, andere belangstellende inwoners alsmede ondernemers. Deze nieuwe verkeersstromen zullen tot overlast leiden in de Friesestraat, Schoolstraat en Bakkersteeg en hierdoor worden ook ondernemers getroffen”, aldus fractievoorzitter Jerry Stoker van het PAC. Hij noemde daarbij de ruim tweehonderd handtekeningen, die zijn ingediend door zowel aan- en omwonenden als ondernemers.

Lidy Klein Gunnewiek van het CDA vroeg zich af of de ingediende handtekeningen ook worden meegenomen in de afweging voor een voorstel. Henk Bouwers (PPC) wees in dit verband op het verbindend besturen, dat het college nastreeft. Hij vindt dan ook dat rekening moet worden gehouden met de mening van de inwoners.

Lastige afweging

Wethouder Steven Stegen, de opvolger van Zwiers, liet weten dat het college aanstaande dinsdag gaat praten over dit onderwerp. “Dat wordt best een lastige afweging. Wij komen met een voorstel naar de raad inclusief alle relevante stukken op tafel, dus ook de handtekeningen. De motie is inderdaad wat prematuur. Ik zou dan ook adviseren de motie aan te houden.”

Stoker en D66’er Lars Hoedemaker konden zich hierin vinden.

Lees ook:

PAC en D66 dienen motie in tegen auto’s in Friesestraat