Oosterhesselen – Nu de woonvisie is aangenomen door de gemeenteraad gaat Jaap ten Hoor van JaHo Vastgoed uit Oosterhesselen weer op volle kracht vooruit met zijn plannen voor woningbouw aan het Witte Zand in Oosterhesselen. “Mijn plannen passen prima in de vernieuwde woonvisie”, aldus Ten Hoor.

Aan het Witte Zand was voorheen onder andere vormingscentrum De Klencke gevestigd en het was een beoogde locatie voor een asielzoekerscentrum. Vorig jaar augustus presenteerde Ten Hoor de schetsen voor woningbouw en diverse voorzieningen op het perceel.

“Ik heb net de plannen gepresenteerd aan Plaatselijk Belang Oosterhesselen en ik ga dat ook nog doen voor de gemeente, waarna de aanvraag voor bestemmingswijziging kan worden ingediend. Er komt bovendien een inloopbijeenkomst voor de inwoners mits de coronamaatregelen dat toelaten”, laat Ten Hoor desgevraagd weten. Het terrein heeft al een naam, Klenckerveld, voortgekomen uit een vorig jaar gehouden prijsvraag. “Als alles volgens de plannen verloopt, kan medio volgend jaar de schop de grond in”, vertelt een enthousiaste Ten Hoor.

Op het terrein zijn allerlei woningtypes denkbaar. Bezoekers aan de bijeenkomst van vorig jaar konden hun tips en ideeën kwijt.

Foto: De belangstelling voor de bijeenkomst in augustus vorig jaar.

Zie ook:

Schetsen woningbouw De Klencke zorgen voor toeloop inwoners