Dalen – Rotaryclub Coevorden houdt zondag 15 december de derde editie van ‘Kerst op het plein’ bij de kerk in Dalen. Het evenement vindt plaats van 14.30 tot 20.00 uur.

Er staan diverse kramen bij de kerk. Het aanbod is divers, maar wel gericht op de kerst. Zo zijn er kerststukjes, vogelhuisjes en sieraden te koop. Daarnaast staan er eettentjes waar allerlei lekkere hapjes en drankjes te koop zijn. De plaatselijke Echte Bakker Eising en Bakkerij Kalkdijk verlenen medewerking.

Voor de kinderen wordt gezorgd voor een verlichte zweefmolen en een springkussen. Midwinterhoornblazers zorgen voor mysterieuze klanken. De Dwaalgasten spelen folkmuziek en dweilorkest De Liefhebbers heeft kerstliederen ingestudeerd. In de kerk treedt het koor Daler Voices op en aan het einde van dit kerstevenement zal dit koor, mits het weer het toelaat, samen met alle aanwezigen enkele liederen zingen op het plein.

Wandeling

Daarnaast is er een speciale wandeling door het dorp. De start is bij de kerk. De route voert langs diverse locaties, waaronder de Daoler Tuun. Daar is een levende kerststal en wordt het kerstverhaal verteld. In de tuin staat een kraam met etenswaren en drinken.

Goede doelen

De netto-opbrengst van de activiteiten gaat naar twee goede doelen: Stichting Duofietsen gemeente Coevorden en de Loopgroep Hi5.

Het laatste nieuws staat steeds op de website Samen Dalen en op Facebook.