Coevorden/Sleen – Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar stellen voor kinderen. Kinderen kunnen er aan de slag om hun technische en digitale vaardigheden te verbeteren.

De komende maand kunnen kinderen in de bibliotheken Coevorden en Sleen weer meedoen aan leuke workshops.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in december een heel originele kerstkaart maken met ledlichtjes en werken met Stop-motion, een eenvoudige filmtechniek waarmee zij leuke filmpjes kunnen maken of aan de slag met mBot, een zelf te programmeren robotauto. De robot kan objecten ontwijken of een lijn op de grond volgen. De kinderen kunnen ook zelf een programma maken met behulp van mBlock, een op Scratch gebaseerde programmeeromgeving en op visuele wijze programmeren met Lego WeDo.

De workshop ‘Oplichtende kerstkaart’ is op dinsdag 10 december in Coevorden (aanmelden via deze link) en op woensdag 11 december in Sleen (aanmelden kan hier). Beide workshops zijn van 15.30 tot 17.00 uur.

Op dinsdag 17 en woensdag 18 december is de workshop Stop-motion in respectievelijk Bibliotheek Coevorden en Sleen, ook weer van 15.30 tot 17.00 uur. Ook hiervoor dienen kinderen zich aan te melden bij Bibliotheek Coevorden of Bibliotheek Sleen.

Op de website van de BiebFabriek staat meer informatie.