Coevorden – Er is weer een Alzheimercafé op dinsdag 3 december op de vaste locatie, het Kasteel. Ditmaal wordt de film ‘Dementie heb je niet alleen’ vertoond.

Meer dan één miljoen mensen (partners, kinderen, vrienden, buren, vrijwilligers) hebben dagelijks te maken met mensen die lijden aan dementie. De zorg die zij bieden gaat ver. Zij cijferen zich weg, offeren zich op, vaak ten koste van de eigen gezondheid. De getoonde film roept herkenning op bij betrokkenen, omdat de gevolgen van de dementie en het omgaan daarmee door familieleden op een realistische manier in beeld zijn gebracht.

Naar aanleiding van de film volgt er een gesprek onder het genot van een kopje koffie/thee en ‘iezerkoek’n’.

Alzheimercafé Coevorden is een veilige, laagdrempelige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang en het kopje koffie of thee zijn gratis. Wie aangepast vervoer nodig heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met Joop ten Caat, coördinator van Alzheimercafé Coevorden via 0524-526863 of 06-19431405.