Coevorden – Germanicus heeft ook z’n vijfde competitiewedstrijd gewonnen, daarmee zijn de Pampertbewoners nog ongeslagen en hebben geen puntverlies in deze prille competitie. Terwijl de vorige vier wedstrijden vrij eenvoudig werden gewonnen, was het vandaag billenknijpen. De Tukkers uit het Overijsselse Albergen waren gedurende vele fases in de wedstrijd de betere partij.

Germanicus was vandaag heel effectief met drie doelpunten uit vier kansen. Trainer Jan Wielink kon geen beroep doen op keeper Mendes. Hierdoor kreeg de 17-jarige Loyd Kuiper de kans om het doel te verdedigen en hij deed dat prima. In de zesde minuut was ereen tegenvaller voor de Germanen, spits Stefan Kikkert viel met een spierblessure uit. Hij werd vervangen door Stan Meijerink. Even later stuurde Kain Hoogeveen met een prima pass Robin Barelds de diepte in; hij werd ternauwernood gestopt door de verdediger, voordat hij vrij voor de keeper kon uithalen.

In de 23ste minuut kwam de 1-0 voor Germanicus. Vanaf de rechterkant werd Stan Meijerink door Robin Barelds aangespeeld. Meijerink speelde zijn tegenstander uit, zijn inzet werd door de keeper van De Tukkers gestopt, maar in de rebound maakte Meijerink knap de 1-0. Vier minuten later zorgde Germanicus voor nog een doelpunt. Linkerwingback Jessie Rotmensen speelde met een geweldige actie twee verdedigers uit. Zijn inzet werd door de boomlange keeper van De Tukkers nog gestopt, maar in de rebound was spits Nance Hoogeveen er als de kippen bij om de bal in het net te schieten.

Hierna namen De Tukkers het heft in handen, in de 35ste minuut kwam de aansluitingstreffer. Aan de rechterkant werd de verdediger van Germanicus simpel uitgespeeld, de voorzet werd keihard ingekopt door Joep Egberink voor de 2-1. Net voor rust was er een schot op de lat van De Tukkers. In de 45ste kwam er een diepe bal op de spits van de Albergers, keeper Loyd Kuiper keepte alert en was een fractie eerder bij de bal dan de spits van De Tukkers.

Na rust was het team van De Tukkers dominant. Met twee wissels werd Germanicus op de eigen helft gedrukt. In de 60ste minuut zorgde keeper Loyd Kuiper voor een prima redding op een inzet van De Tukkers. In de 75ste minuut kwam de grootste kans voor de Albergers, vanaf vijf meter voor het doel werd de bal hoog overgeschoten. Vijf minuten later was er weer een kans voor De Tukkers, maar niet werd naastgeschoten. Germanicus kwam sporadisch tot aanvallen. In de 84ste minuut maakt een verdediger van De Tukkers een grove fout. Hij schoot met het uitverdedigen de bal recht op Kain Hoogeveen. Die speelde vervolgens de verdediger met een kapbeweging uit en schoot beheerst de 3-1 langs de keeper. De Tukkers gaven het niet op, in de 93ste minuut werd in de rebound de bal loeihard in de bovenhoek geknald door Haarhuis voor de 3-2.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd was er nog een grote kans voor De Tukkers, de bal stuiterde via de paal het veld weer in, hierna floot de goed leidende scheidsrechter Dogan Karacaoglan voor het einde van de wedstrijd. Al met al een gelukkige zege voor Germanicus.

Volgende week speelt Germanicus uit bij Twedo in Nieuw-Amsterdam. De wedstrijd begint om 14.00 uur.