Coevorden – Stichting Inwoners aan Zet is er voor inwonersinitiatieven binnen de gemeente Coevorden. De stichting wil voor bewonersinitiatieven op tijdelijke basis optreden als rechtspersoon.

Vrijwilligers die niet aangesloten zijn bij een vereniging of stichting, maar wel een goed plan hebben en dit tot uitvoering willen brengen, kunnen terecht bij de stichting. De coördinator gaat in gesprek met de initiatiefnemers. Op basis van dit gesprek wordt beoordeeld of het initiatief voldoende is uitgewerkt. Als dat het geval is, brengt de coördinator het plan in bij het bestuur. Het bestuur neemt vervolgens een besluit.

Wie voor een idee of initiatief wil overleggen, kan via mail of via 085-2735256 contact opnemen met de coördinator voor een vrijblijvend gesprek.

In de gemeente Coevorden moeten zo’n 3300 inwoners in 1900 gezinnen rondkomen van een minimuminkomen. De gemeente Coevorden vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Mogelijk kunnen subsidies worden verkregen via bijvoorbeeld fondsen. Stichting Inwoners aan Zet biedt hiervoor ondersteuning.

De stichting vertelt in de laatste nieuwsbrief over de voortgang. In deze nieuwsbrief stellen de bestuursleden zich voor. Het laatste nieuws wordt bovendien gedeeld op Facebook.

Lees ook:

‘Inwoners aan Zet’: paraplu voor vrijwilligers