Coevorden/Dalen – “Wat fijn dat dit weer kan, we hebben het zo gemist.” Aldus enkele deelnemers aan Trappen & Grappen van Theater Hofpoort. Dit evenement vond zondagmiddag plaats dankzij de medewerking van vrijwilligers en de mensen van de diverse locaties.

Na afloop was iedereen heel enthousiast over de tocht, het cabaret en alle locaties. Het weer speelde bovendien een glansrol Er waren exact tachtig deelnemers.

De start was vanaf de Markt. De helft van de groep ging eerst naar de prachtige tuin van de familie Bijen aan de Mijndert van der Thijnensingel, waar Marlon Kicken een prima voorstelling gaf. De stemming zat er meteen goed in. Hij schuwde grappen over zijn reis als adoptiekind naar Nederland en zijn huidskleur zeker niet. Racisme en de coronacrisis speelden ook bij de andere comedians een rol. Zo noemde Marc Waumans zichzelf een gebroken witte man terwijl de Nederlandse/Chileense Victor ook zo zijn ervaringen heeft.

In deze tijden was de humor van de comedians zeer welkom, zo bleek wel uit de reacties.

De andere helft toog eerst naar Bakkerscafé De Loods aan de Parallelweg, eveneens een bijzonder plek, waar Victor Luis van Es liet horen ook over gevoel voor humor te beschikken. Na deze optredens wisselden de groepen van locatie.

Vervolgens ging iedereen per fiets naar de Daoler Tuun, een idyllische plek voor een optreden. Daar stond Marc Waumans klaar om zijn humor voor te schotelen aan de deelnemers en die humor viel beslist in de smaak. Tot slot trad Javier Guzman op in de tuin van restaurant ’t Oelnbret in Dalen, eveneens een bijzondere plek.

Velen genoten daarna van een hapje, drankje of diner bij een van de horecabedrijven in Dalen en Coevorden.

Zondag 16 augustus

Wie (weer) een bijzondere middag wil meemaken, kan meedoen aan ‘Trappen en Grappen’ op zondag 16 augustus in Gees en Oosterhesselen. ‘Trappen en Grappen’ bezoekt dan Miss Tuinboon in Gees, Beelden in Gees, de tuin van De Blije Bloem in Oosterhesselen en De Hesselerhof in Oosterhesselen. Het programma bestaat uit fietsen, afgewisseld met optredens van comedians, iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen. Deelname kost 24,95 euro, inclusief twee consumpties. Er volgt nog nadere informatie over het startpunt, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Deelnamekaarten

Deelnamekaarten zijn te koop via www.theaterhofpoort.nl en in The ReadShop aan de Friesestraat 26 in Coevorden. Inmiddels loopt de verkoop al heel goed en dat geldt ook voor de kindereditie op zondag 2 augustus.

Kindereditie op zondag 2 augustus

Het programma voor ‘Trapjes & Grapjes’ op zondag 2 augustus bestaat ook uit steeds een half uur fietsen en een half uur een leuke activiteit. Het programma begint om 13.30 uur bij de familie Croezen aan de Veldweg 7 in Steenwijksmoer. ‘Trapjes en Grapjes’ is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het programma ziet er als volgt uit: 13.30 tot circa 14.15 uur, tuin familie Croezen, Veldweg 7, in Steenwijksmoer; 14.45 tot ongeveer 15.30 uur, terras Dorpshuis De Schalm, Hoofdweg 47, Steenwijksmoer, Hakim laat je lachen met de verhalen die hij uit zijn koffertje tovert. Ondertussen geniet je van een lekker ijsje; 16.00 tot circa 16.45 uur, tuin familie Soppe, Vossebelt10, Dalen. Daar kunnen kinderen zingen, dansen en springen met Apennoten (bekend van Zappelin).

Voor deze middag is het verzoek zelf een kleed of kussentjes mee te nemen. In de tuinen wordt gezorgd voor limonade. Deelname kost 10 euro p.p, inclusief een ijsje en limonade. Voor kaarten: zie hierboven.

Spelregels

De spelregels zijn: desinfecteer op iedere locatie uw handen voor u het terrein betreedt, houd afstand van mensen die niet tot uw eigen gezelschap behoren, let op de verkeersveiligheid onderweg en bij het stallen van uw fiets. Maar bovenal: geniet van de prachtige omgeving en de optredens!