Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden opende vandaag de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’, te zien tot en met zondag 28 maart. Deze expositie is een ode aan cultureel Coevorden, waaronder het tienjarige Theater Hofpoort.

De geschiedenis, ontwikkeling en het bestaansrecht van een theater in een kleine stad worden toegelicht. Er is aandacht voor de theatrale en culturele geschiedenis van Coevorden om Hofpoort in een bredere context te kunnen plaatsen. Zo is er ook informatie over bioscoop Holman. Daarnaast zijn filmpjes te zien van Piepschuim (muzikaal cabaret), Vuile Huichelaar (meezingcabaret) en zangeres Elke Vierveijzer, die elk hun eigen ode aan Coevorden hebben gemaakt. Bovendien zijn enkele foto’s van Rudi Huisman, ‘hoffotograaf’ te bekijken.

Diverse personen en instellingen hebben materialen beschikbaar gesteld, zoals Theater Hofpoort, Rudi Huisman, Pat Holman, Esselien de Groot, Theater vanBeresteyn, Rijksmuseum Amsterdam en de gemeente Coevorden.

De tentoonstelling wordt begeleid door een fraaie gids, waarin veel foto’s en wetenswaardigheden staan.

Reserveren

Gezien de strengere maatregelen dient te worden gereserveerd. Dat kan via deze link. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.