Coevorden/regio – De stuurgroep van Regiodeal Zuid- en Oost-Drenthe laat via haar website weten, dat er een haalbaarheidsonderzoek komt naar het realiseren van internationaal mbo in Coevorden te houden. De verbindende rol is in handen van de gemeente Coevorden en Landkreis Grafschaft Bentheim. Hiervoor is 50.000 euro beschikbaar.

“Toekomstige brede welvaart in het grensgebied vraagt dat we nu anticiperen. Het streven is naar een 360-graden economie en arbeidsmarkt. Internationaal beroepsonderwijs draagt hieraan bij, omdat studenten een beter toekomstperspectief krijgen. Zij kunnen ook over de grens een baan vinden. Werkgevers hebben behoefte aan goede vakkrachten en in samenhang daarmee ambitieus onderwijs. Internationaal mbo verbetert kortom het perspectief voor inwoners en bedrijven in de grensregio”, aldus de Regiodeal.

“Zuid- en Oost-Drenthe en Hardenberg hebben nu nog vooral een 180-graden arbeidsmarktregio. Die stokt aan de grens met Duitsland. Een sterke, wendbare en weerbare regio heeft een goed functionerende 360-graden-arbeidsmarkt. Daarvoor is beroepsonderwijs nodig dat excellente vakkrachten opleidt. Met deze vakkrachten kan het regionale bedrijfsleven zich blijven ontwikkelen.”

Afgelopen week besloot de gemeenteraad in meerderheid, dat de nieuwbouw van De Nieuwe Veste op Holwert-Midden zal verrijzen. In dit kader is reeds gepleit voor het realiseren van mbo op deze locatie.