Coevorden – Maar liefst 370 leerlingen uit groep 7 en hun leerkrachten gingen vrijdag naar De Nieuwe  Veste voor de Dag van de Techniek. Elke groep kon gedurende twee uur naar hartenlust meedoen aan een groot aanbod aan technische workshops. De activiteiten vonden plaats in en rond het Techlab, dat buiten schooltijd het FabLab Coevorden heet. Vandaag was er het Techniekplein op dezelfde plek. Toen waren ook alle andere belangstellenden welkom. Dit Techniekplein met allerlei bedrijven en organisaties als brandweer en defensie was onderdeel van de Open Bedrijvendag.

In de techniek zijn al jarenlang personeelstekorten. De grote belangstelling onder de basisscholen om mee te doen aan de Dag van de Techniek is dan ook goed nieuws.

Allerlei bedrijven uit Coevorden en directe omgeving verleenden hun medewerking aan de Dag van de Techniek. Zo lieten Installatiebureau Langeland-Borgman, Groothandel Feyen, Bouwbedrijf Ter Steege, Jorrin Hulst Productions, Forbo Flooring en Hackerspace de deelnemers op een verrassende manier techniek ontdekken. Ook Area Reiniging, Defensie, Hogeschool NHLStenden en het Drenthe College deden mee. De workshops van de techniekdocenten van De Nieuwe Veste en de professionals van het FabLab maakten het compleet.