Regio – Vanaf 1 januari doen zeven bedrijven alle grotere en gespecialiseerde onderhouds- en reparatieklussen bij huurders van Domesta. Zij krijgen van Domesta de ruimte om dat naar eigen inzicht aan te pakken. Zo kunnen ze hun deskundigheid volledig inzetten.

Domesta toetst wel of het resultaat van het onderhoud en de reparaties aan de afgesproken eisen voldoet. Belangrijkste eis is daarbij de tevredenheid van de huurders.

Het gaat om een langdurige samenwerking van in eerste instantie vijf jaar, maar de bedoeling is langer. Zo leren de bedrijven de huizen, de huurders, maar ook elkaar steeds beter kennen en zij kunnen samenwerken. Ook kunnen de bedrijven door de lange looptijd de werkzaamheden beter plannen en hebben ze meer ruimte voor innovaties. Het onderhoud wordt zo efficiënter en naar verwachting prettiger voor de huurders. De medewerkers van Domesta blijven de kleinere klussen zelf doen.

De werkzaamheden die Domesta vanaf 1 januari op deze manier uitbesteedt aan de bedrijven zijn: Onderhoud buitenkant huis (schilderwerk, sloten, kozijnen, dakpannen, voegen): Boekema, Onderpand, Van der Geest Vastgoedonderhoud. Verwarming en ventilatie (onderhoud aan en reparaties cv-installaties, warmtepompen en mechanische ventilatie): Breman, Langeland-Borgman, Airhome. Reparaties en renovaties bij verhuizingen of op verzoek van huurders (keukens, badkamers, toiletten): Buursema en Boekema doen deze werkzaamheden.

Foto: Iris Sijbom Fotografie.