Coevorden – De Markt, haven, het citadelpunt en de Weeshuisweide worden in 2022 en 2023 met elkaar verbonden tot het Kasteelpark. De Weeshuisweide wordt als eerste ingericht.

Vorig jaar november hield de gemeente een verkiezing voor de vorm van de berceau oftewel een pergola. Daarvoor was keuze uit drie varianten. De winnende variant is verder uitgewerkt in twee ontwerpen. Paden, bomen en een blauwe gracht maken onderdeel uit van de nieuwe inrichting van de Weeshuisweide.

Afgelopen maand hield de gemeente een bijeenkomst voor omwonenden en pandeigenaren rond de Weeshuisweide. Vragen waren wat zij belangrijk vinden aan het ontwerp, het uitzicht en het gebruik van de Weeshuisweide. Er kwamen belangrijke onderwerpen naar voren zoals veiligheid, verlichting, parkeren, afvalcontainers en de inrichting van het park.

Ontwerpen te zien

Op vrijdag 17 december tussen 13.00 en 17.00 uur zijn de twee ontwerpen voor de Weeshuisweide te zien. Daarvoor worden grote borden geplaatst. Vertegenwoordigers van de gemeente gaan in gesprek met de kijkers. Daarna wordt een derde variant gemaakt, die het beste aansluit bij de wensen van degenen met wie is gesproken. De voorontwerpen zijn te bekijken via www.coevorden.nl/kasteelpark.

Afspraak

In verband met de coronamaatregelen dienen belangstellenden wel voor woensdag 15 december een afspraak te maken. Dat kan via de mail, binnenstad@coevorden.nl of via telefoonnummer 14 0524.

Keuze valt op ontwerp 2 van berceau