Dalen – Harriët Jager van de NAM zorgde er zaterdagochtend voor, dat de 27 zonnepanelen op het dak van MFC De Spinde in Dalen in werking zijn gesteld na een kort welkomstwoord van Jos Wortelboer namens De Spinde.

De Spinde heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen. Bij de (ver)bouw is al rekening gehouden met een goed isolatiepakket en een nieuwe cv-ketel. In 2019 zijn nieuwe radiatoren aangebracht, voorzien van optimaliseringsapparatuur. Ook is ledverlichting aangebracht.

De NAM heeft de kosten van deze aanschaf en plaatsing voor haar rekening genomen. Het bestuur van De Spinde is de NAM hiervoor erg dankbaar. Via het beheerderspaar van De Spinde, Hilbert en Willy Uneken, is het bestuur in contact gekomen met de NAM. De komende periode gaan bestuur en beheerder van De Spinde op zoek naar nog meer energiebesparende maatregelen. Zo staat onder andere een warmtewisselaar op het verlanglijstje.

De schatting van de jaarlijkse energiebesparing is gebaseerd op een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 7.400 KWh. Uitgaande van een KWh prijs van circa 0,23 euro levert dit een jaarlijks besparing op van ruim 1.700 euro per jaar.

Sinds 1 september kan weer gebruik worden gemaakt van De Spinde met inachtneming van de coronamaatregelen.