Coevorden/Aalden/Oosterhesselen – De eerste activiteit van de maandag in deze Sportweek was een ontbijtsessie bij de Drentse Golfclub Gelpenberg in Aalden. De sessie met als spreker Herre Zonderland vond online plaats.

Vervolgens bezocht paralympiër Olivier van der Voort (zwemmer) De Nieuwe Veste in Coevorden en het Esdal College in het kader van ‘Een gezonde generatie’. Hij hield een indrukwekkend verhaal over zijn motivatie als gehandicapte sporter. Door een ongeluk op zeer jonge leeftijd verloor hij een been. Dat weerhield hem er niet van om op hoog niveau te sporten. Zijn verhaal had beslist impact op de leerlingen.

Ondertussen verzorgden de topsporters Hilde Jager (judo), Sjinkie Knegt (shorttrack) en Kalian Sams (honkbal) voor een tweede groep een warming-up. Later wisselden de groepen van de school van activiteit. Namens de gemeente was onder meer wethouder Jeroen Huizing aanwezig en de buurtsportcoaches waren ook van de partij.

Het Fonds Gehandicaptensport gaf gastlessen (S)Cool on Wheels op de Wilhelminaschool en de Mijndert van der Thijnenschool.