Noord-Sleen – De aftrap van het project ‘Schoolgym in het water’ was maandag rond het middaguur in Bosbad Noord-Sleen. Op dat moment hadden de leerlingen van basisschool De Vlinderhof in Noord-Sleen er hun gymles.

De aftrap vond plaats met de kinderen, de voorzitters van de vier deelnemende zwembaden uit de gemeente Coevorden, wethouder Joop Brink en buurtsportcoach Youri Vendrig.

Doelen

“Samen met de vier zwembaden en alle basisscholen in de gemeente willen we kinderen meer aan het zwemmen krijgen. Meer bewegen en het onderhouden van hun zwemvaardigheid zijn de doelen, maar natuurlijk zorgt het ook voor veel plezier. Dat is wat we de kinderen graag willen meegeven. Door dit als gemeente te financieren steunen we tegelijkertijd de zwembaden in onze gemeente”, aldus sportwethouder Joop Brink.

Inmiddels hebben zo’n vijftien basisscholen zich aangemeld. De scholen/ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer. Dat is op dit moment nog wat lastig. Door de beperkingen vanwege coronamaatregelen starten daarom nog niet alle vijftien scholen meteen met het project.

Voor de Vlinderhof is het vervoer gemakkelijk, want de school staat op een steenworp afstand van het bosbad. Die kinderen kunnen lopend van school naar het zwembad.