Coevorden – Rotaryclub Coevorden bood vanmiddag op symbolische wijze een watertappunt aan dat na voltooiing van de herinrichting van de Markt een permanente plek krijgt in overleg met de gemeente. Zo kan straks iedereen schoon drinkwater tappen.

Rotary Nederland bestaat honderd jaar en in verband hiermee houden de Rotaryclubs door het hele land een estafette per bakfiets waarbij aandacht wordt gevraagd voor de WASH-projecten van Rotary. WASH staat voor Water, Sanitatie en Hygiëne.

De Rotaryclubs uit Emmen kwamen aan het einde van de middag aan op de Markt. Tijdens de fietstocht vanuit Emmen hadden de leden onderweg nog zwerfvuil opgeruimd. Zij werden verwelkomd door Miss Ganzenhoedster Jill Zwaneveld, Mini-Miss Ganzenhoedster Bo Woltersom en Mini-Mister Ganzenhoeder Tiano van Abeelen.

Op zaterdag 1 juli draagt Rotaryclub Coevorden de bakfiets over aan de club in Hoogeveen. Rotaryleden starten die dag om 13.00 uur vanaf de Markt in Coevorden voor een fietstocht naar Fluitenberg.

Huidig voorzitter Herman Venhorst van Rotaryclub Coevorden heette iedereen van harte welkom in het bijzonder burgemeester Renze Bergsma en de Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder.

Dank

Renze Bergsma bedankte Rotaryclub Coevorden van harte. “Niet alleen voor dit watertappunt, maar voor alle andere acties van jullie. En jullie steken daarbij zelf ook de handen uit de mouwen. Jullie hebben oog voor situaties waar hulp nodig is.” Hij kreeg uit handen van Herman Venhorst een jubileumpuzzel van honderd jaar Rotary in Nederland. Miss Ganzenhoedster tapte als openingshandeling het eerste bekertje water en overhandigde dat aan de burgemeester, die een toost uitbracht. Daarna was het tijd om een reuzenpuzzel op de Markt te leggen. Vele handen maakten licht werk en zo was de puzzel in korte tijd opgelost. Er werd nog even nagepraat over de actie onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door De Huuskamer.

Goede doelen

De mannen en vrouwen van Rotaryclub Coevorden uit de hele gemeente Coevorden zijn heel actief om lokale, nationale en internationale doelen te steunen. Zo legde de club een stevige basis voor het Rudie Zwols Fonds. Op lokaal gebied werden diverse organisaties gesteund, zoals Talentencentrum Coevorden, het Rudie Zwols Fonds, de Voedselbank, Petje Af, kinderkampen, Stichting Duofietsen Gemeente Coevorden, teams Roparun en Speeltuinen Dalen. Daarnaast houdt de club jaarlijks een avond voor mensen met een beperking uit de regio, houdt een herfstmarkt en fruitpersdag in Dalen en hakt jaarlijks in januari en februari hout, waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Daarnaast zijn er ook bijdragen aan nationale en internationale projecten en financiële hulp bij internationale rampen.

Meer informatie over Rotary staat op de website en de Facebookpagina.