Coevorden – Op initiatief van raadslid Albert Lubbelinkhof hield de PvdA Coevorden vanochtend een schouw in het centrum van Coevorden dankzij de medewerking van een aantal inwoners met een lichamelijke beperking. Wethouder Joop Slomp was ook van de partij, evenals vertegenwoordigers van het Platform Gehandicaptenbeleid Coevorden. Slomp en ook andere leden van de PvdA konden ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en te maken te krijgen met obstakels.

De start was op het EDS-plein, waarna eerst de situatie bij het station in ogenschouw werd genomen. Daar werden weinig problemen ondervonden. “Hier is over nagedacht”, was een van de reacties.

Anders was het in de Friesestraat. In de Friesestraat-Noord is de belijning voor mensen met een visuele beperking te doen, maar vanaf de hoek van de Schoolstraat/Molenstraat richting Markt ontbreekt die volledig. Ook de vele paaltjes en uitstallingen vormden hier en daar een probleem voor mensen in een rolstoel of met een rollator.

Er zijn veel foto’s gemaakt. “Daarvan willen we een expositie in het gemeentehuis maken en we willen onze bevindingen delen met de gemeenteraad”, aldus Albert Lubbelinkhof, “zodat bepaalde situaties verbeterd kunnen worden.“