Oosterhesselen – Ook in Oosterhesselen vond een indrukwekkende bijeenkomst plaats, mede door de aanwezigheid van mevrouw Cécile de Kock, de inmiddels 83-jarige dochter van de in de oorlog vermoorde burgemeester Kees de Kock van Oosterhesselen.

Namens het gemeentebestuur was raadslid Eddy Heeling aanwezig. Eerst werden bloemen gelegd bij de graven van de oorlogsslachtoffers op de begraafplaats, waarbij leerlingen van basisschool De Woert waren betrokken. Zij gingen daarop in een stille tocht naar de kerk waar ook de andere belangstellenden aanwezig waren. De stoet werd begeleid door Excelsior. Om 19.59 uur klonk het Signaal Taptoe, gevolgd door twee minuten stilte.

Na het Wilhelmus werden kransen gelegd door Eddy Heeling namens de gemeente, Plaatselijk Belang namens de inwoners van Oosterhesselen, Hervormde Gemeente Oosterhesselen en andere aanwezigen. Vervolgens waren er toespraken van Eddy Heeling en Cécile de Kock. Tot slot droegen twee leerlingen van het Esdal College een gedicht voor. In de kerk was er nog gelegenheid tot napraten.