Noord-Sleen – De gemeente Coevorden is tot en met december 2022 culturele gemeente van Drenthe. Op donderdag 10 maart vanaf 20.00 uur is er een informatie- en inspiratieavond in café-restaurant Wielens in Noord-Sleen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via culturelegemeente@coevorden.nl.

De gemeente Coevorden is tot en met december culturele gemeente van Drenthe. Er zijn al veel bijzondere activiteiten geweest zoals het Levensliedproject, Woeste Gronden en het Lichtkunstproject. Maar er staat nog veel meer te gebeuren.

Tijdens de informatie- en inspiratieavond van aanstaande donderdag worden de aanwezigen bijgepraat over wat er tot nu toe is georganiseerd, maar er is vooral veel aandacht voor de activiteiten die nog komen. Daarbij is veel ruimte voor de inbreng van inwoners

Zo zijn er grote plannen voor de viering en de herdenking van 350 jaar ontzet van de stad Coevorden. Een kleine opsomming: er komt een boek over 1672, een groots Bommen Berend theaterconcert, een jeugdtheaterstuk, de (wandel)tocht van Bommen Berend van Coevorden naar Groningen, fietstochten en een herdenkingspenning.

Dick van den Heuvel (bekend van onder andere de door Jacques d’Ancona met 5 sterren beoordeelde musical Diana en Zonen en van het locatietheaterstuk Muskee) is aanwezig om een ander muziektheaterstuk toe te lichten voor juli/augustus van dit jaar. De productie is op zoek naar zangers en acteurs!! Aanmelden kan ter plekke.

Verder wordt het Cultuurpad Gemeente Coevorden toegelicht en de bijbehorende ‘Pad-in-de-kijker-cultuurweekends’. Ook daarbij is nog veel deelname aan activiteiten mogelijk.

Wat er allemaal in het culturele jaar is gebeurd en nog gaat gebeuren staat op www.cultureelcoevorden.nl. Ook zijn tal van artikelen te lezen in de rubriek culturele gemeente op Coevorder Nieuws.