Gees – Met de onthulling van een informatiebord en knallende kurken van de champagneflessen werd vrijdagavond ‘Wandelroute Historisch Gees’ officieel geopend.

Wethouder Jan Zwiers onthulde het informatiebord bij Talenti aan de Dorpsstraat 1. Er staan ook borden bij Tourist Info aan de Dorpsstraat 47 en bij Beelden in Gees aan de Schaapveensweg.

Voor de onthulling waren er in ijssalon Talenti enige toespraken, waarin het ontstaan van de wandelroute werd uitgelegd. De wandelroute werd daarbij overgedragen aan Plaatselijk Belang Gees.
De wandelroute is gemaakt door een dorpswerkgroep in opdracht van de Vereniging Plaatselijk Belang Gees. De gemeente Coevorden heeft het project mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Leefbaarheid 2017.Voorzitter Wolter Piek overhandigde de leden van de werkgroep als dank bloemen en droge worsten.

De werkgroep bestond uit Janny Karst, Jannie Tietema, Janny en Adri Kuyper , Willem Anninga, Henny Kuipers en Kees van Dijk.

De wandeling van circa 2,8 kilometer voert langs de mooie, historische boerderijen en plekken in en rond de Oude Steeg en de Dorpsstraat. Bij elk punt wordt informatie verstrekt over de geschiedenis. De informatie is verwerkt in een wandelapp en in een boekje. Het boekje is ontworpen door Remko van Rijthoven van Vormzinnig in Oosterhesselen.

 

Meer weten? Lees dan ook

Wandelroute Historisch Gees krijgt officiële opening