Sleen/Dalen/Coevorden- De doorkomst van de Roparun in de gemeente Coevorden wordt weer een heel spektakel, waarbij het goede doel natuurlijk voorop staat. In de eerstvolgende artikelen op deze website worden de activiteiten per plaats uitgelicht.

De teams worden gesponsord en houden allerlei acties. Het bestuur van Stichting Roparun kent het geld toe aan instellingen, goede doelen of projecten, die bijdragen aan de missie van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het gaat daarbij om de palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

In deze regio zijn dat bijvoorbeeld Stichting Treant Ziekenhuiszorg in Emmen, die een bijdrage krijgt van ruim 6600 euro voor twee koppelbedden (de bedden worden in samenwerking met De Turfrunners op zaterdag 5 juni in Dalen overgedragen), HospiceGroep Vechtzate in Hardenberg (inrichting huiskamer hospice) en Stichting Hospice Noord- en Midden-Drenthe (inrichting nieuwe locatie).

Alle 57 teams, die de noordelijke route lopen, starten in de loop van zaterdag bij Vliegveld Twente. Op zaterdagochtend neemt het team De Turfrunners (team 328) nieuwe teamkleding in ontvangst van de nieuwe kledingsponsor EcoTecWorld. In Twente start Sleen4life (team 141) om 13.55 uur en team De Turfrunners om 14.25 uur. Daarnaast is er een zuidelijke route, die wordt gelopen door nog meer teams.

De teams zijn live te volgen via roparun.nl/nl/roparun-in-beeld/