Coevorden – Met het ondertekenen van een document onderschreven wethouder Joop Brink en Rutger Schepers, manager bedrijfsrestaurants bij Jan van ‘t Hooge, hun samenwerking voor een gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen en provincies en bevestigden zij de ambitie en doelstelling. De ondertekening vond plaats bij De Heeren van Coevorden, dat ook als bedrijfskantine voor de gemeente functioneert.

Tevoren was er een digitale bijeenkomst, waarna alle deelnemers hun handtekening zetten. Ook Coevorden is een zogenoemde JOGG-gemeente onder het motto Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht, maar strekt zich ook uit naar de volwassenen. De gemeente Coevorden is hiermee al enkele jaren bezig. Daarnaast is enige tijd geleden de eerste gezonde supermarkt van Drenthe van start gegaan, Coop Martijn Seiger in Coevorden.

De gezondheid en vitaliteit van werknemers is in het belang van alle werkgevers. Het realiseren van een gezonde omgeving is daarin randvoorwaarde. De overheid is niet alleen werkgever, maar vervult ook een voorbeeldfunctie.

Deelnemers hebben de ambitie om op basis van de Richtlijn Eetomgevingen1 van het Voedingscentrum te werken aan een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in gemeentehuizen en provinciehuizen. Zij zorgen ervoor dat ieder jaar in meer provinciehuizen en gemeentehuizen van JOGG-gemeenten een steeds gezonder voedingsaanbod in het bedrijfsrestaurant is en ondersteunen dit met presentatie en verkooptechnieken. JOGG vormt samen met JOGG-gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een landelijk werknet om de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.

Meer informatie over JOGG staat op www.jogg.nl.