Coevorden – Fit Sports Coevorden meldt op Facebook, dat rondom het Stationsgebied en de Parallelweg allerlei werkzaamheden worden uitgevoerd in verband met de voetgangerstunnel en het inrichten van het plein aan de westzijde van het stationsgebied.

De gemeente Coevorden laat desgevraagd weten dat Fit Sports het eerst is geïnformeerd, omdat de gevolgen voor (de klanten van) dit bedrijf het grootst zijn.

Busstation

Om het oostelijk gebied (centrumzijde) te kunnen inrichten, is het noodzakelijk dat het busstation tijdelijk wordt verplaatst naar de westzijde van het spoor. Het tijdelijke busstation wordt ingericht ter hoogte van de parkeerplaats aan de Parallelweg. Op dit deel kunnen dan ook tijdelijk geen auto’s worden geparkeerd. Het grootste deel van het parkeerterrein blijft beschikbaar. De ingang van het parkeerterrein bij De Loods is tijdelijk afgesloten. Het parkeerterrein is dan alleen bereikbaar via de wat noordelijker gelegen inrit nabij het tankstation.

In maart starten de voorbereidende werkzaamheden voor het tijdelijke busstation, dat in gebruik is van april tot en met oktober. In november 2020 wordt alles in originele staat hersteld.

Lees ook:

Tunnel bij station wordt donderdag geopend