Coevorden – Jan Beuving komt zaterdag 13 november met zijn try-out van ‘Restante’ naar De Fabriek van Theater Hofpoort. De voorstelling begint om 20.15 uur.

“Niets blijft”, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven (tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. Kaarten bestellen kan via deze link.

Zondag 14 november is Elke Vierveijzer in De Fabriek met haar programma ‘Ode’. Deze voorstelling begint om 15.00 uur. In de afgelopen tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan’ in Stedelijk Museum Coevorden bracht Elke Vierveijzer een prachtige ode aan Coevorden. Samen met haar haar begeleider Michiel Wetzer brengt ze op 14 november opnieuw een bezoek aan de stad. Deze middag is een toegift na de expositie en staat in het teken van odes aan het leven en de liefde; soms lief en klein, maar ook groots en meeslepend. Kaarten voor deze voorstelling zijn hier te bestellen.

Naast het online bestellen, is er ook de mogelijkheid om kaarten te kopen aan de theaterkassa in De Fabriek aan de Sint Jansstraat, elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.