Dalen/regio – Rotaryclub Uelsen-Coevorden reikte dinsdagavond in restaurant De Baander in Dalen twee cheques uit: het Rode Kruis kreeg 1.000 euro, terwijl dagcentrum De Beek in Nieuw-Schoonebeek 2.500 euro in ontvangst mocht nemen.

Susan van Geijn, procescoördinator evenementenhulp Drenthe en Groningen van het Rode Kruis en vrijwilliger Frank Willemsen gaven een inkijkje in het werk van het Rode Kruis. Daarin stond onder andere het Biketeam centraal. Het geld van Rotary wordt besteed aan het verhogen van kennis, kunde en materialen.

Ria en Annie Voppen waren aanwezig voor het Dagcentrum De Beek. Dat is een dagopvang in Nieuw-Schoonebeek, speciaal voor ouderen die het zelfstandig wonen soms als lastig ervaren vanwege bijvoorbeeld lichamelijke en/of psychische klachten. Het dagcentrum is middenin het dorp te vinden. In het voormalige café De Zwarte Racker zijn veertien appartementen gerealiseerd voor mensen met een zorgindicatie. De eigenaren zijn de vier zussen Voppen, die het geld besteden aan de aanschaf van twee duofietsen.

Het geld werd door Rotary Uelsen-Coevorden bijeengebracht door de organisatie van de Uelsener Musiknacht en Cultura Dalen.