Coevorden – Toneelgroep Het Volk komt weer naar Theater Hofpoort. De vaste bezoekers weten wat hen te wachten staat: klassetoneel. Niet voor niets zijn er nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor de voorstelling ‘De bezoeking’ op vrijdag 28 februari.

De groep, niet te verwarren met ‘t Aol’Volk, stond al eerder in het theater met ‘Het vermoeden van Poincaré’, ‘De God van de Slachting’, ‘Veteranen’ en ‘Herfst in Schoorl’. Daardoor is een groep fans ontstaan.

In ‘De bezoeking’ liggen twee patiënten op leeftijd in het sanatorium: weduwnaar Harderwijk (Bert Bunschoten) en de gescheiden Roest (Wigbolt Kruijver). De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te handhaven zijn op de reguliere ziekenzaal. Met hun geklaag, gesnurk en sarcasme zijn zij voor de andere patiënten, directie, verpleegkundigen en het schoonmaakpersoneel een hel. Daarentegen hebben de heren een rotsvast vertrouwen in de ‘witte jas’; hun bewondering voor artsen grenst aan het ridicule.

Zij worden aanvankelijk alleen bezocht door de moeder van Harderwijk (Minke Kruijver) en de uit Nagorno Karabach afkomstige schoonmaakster (Karlijn Kruijver). Naarmate hun levenseinde nadert, worden de herinneringen aan de muziekwereld waarin zij beiden werkzaam waren steeds heviger en koortsiger.

Harderwijk was operadirigent en Roest maakte als amateurzanger Mario Rostero furore in buurthuizen en bij braderieën met als enige repertoire het beroemde drinklied uit de opera La Traviata van Verdi. In ‘De bezoeking’ graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen. Geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Toegangskaarten zijn online en in The ReadShop aan de Friesestraat 26 te koop. Als er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen die op de dag van de voorstelling aan de theaterkassa worden gekocht. De kassa is een uur voor de start van de voorstelling geopend.