Coevorden – Duizendpoot Tjerk Ridder is theatermaker, muzikant, schrijver, reiziger, verteller en inspirator. Hij komt zaterdag 8 oktober naar Theater Hofpoort met zijn voorstelling ‘Bonne Route’.

Tjerk Ridder is op zijn sterkst als hij al deze kwaliteiten combineert en dat doet hij in ‘Bonne Route’, zijn nieuwste theaterprogramma in de reeks met het motto ‘Het leven is een reis’. Hij vertelt en zingt daarin over zijn ervaringen te voet over de nieuwe Europese culturele route, het Martinuspad van Parijs naar Groningen. In drie maanden tijd liep hij de ruim 1200 km lange route samen met zijn ezel Lodewijk. Hij liet zich daarbij inspireren door de persoon van Sint Maarten en heeft als thema’s delen en solidariteit. Wat betekent dit nog vandaag de dag?

Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Onder muzikale begeleiding van pianist Jochem Braat en de Tjerk Ridder Band wisselt hij vertellingen, liedjes en filmfragmenten met elkaar af en gaat hij de interactie aan met het publiek.

De voorstelling in De Fabriek aan de Sint Jansstraat begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382.