Dalerveen – DSC’65 is er zondag niet in geslaagd om koploper EHS’85 te verrassen. Op het eigen Dalerveense sportpark De Hoop had de ploeg van Jordy Boer zeker kansen op een mooi resultaat, maar uiteindelijk bleken de gasten net iets efficiënter met de geboden kansen om te gaan. Na 90 minuten prijkte daardoor de ietwat vertekende 1-4 eindstand op het scorebord.

DSC’65 trad aan zonder de geblesseerde Geert Hilhorst, Stijn Keen en Jurjen Klaassen. Ook kon trainer Boer niet beschikken over Nick Meijering. A-junior Job Mulder kreeg daarop de kans om zich in de basis te bewijzen. Een kans die hij met beide handen aangreep, na afloop viel vooral veel lof hem ten deel.

Na een matige seizoensopening tegen Eext was het voor DSC’65 zaak om de rug te rechten tegen EHS’85. Geen sinecure, want de ploeg uit Emmerschans heeft er geen geheim van gemaakt dat het dankzij een flinke impuls in de selectie de titel wil grijpen in de vierde klasse. De thuisploeg wist zich evenwel kranig te weren zondagmiddag. Vooral in de eerste helft beet DSC’65 flink van zich af. Uitstekende mogelijkheden waren er ook. Zo zag Thijs Meppelink een inzet na een fraaie aanval knap gepareerd worden door de doelman en vonden ook Arnoud ter Bruggen en Yannick de Zoete de goalie bij behoorlijke kansen op hun pad.

Aan de andere kant toonde EHS’85 dat het over aanvallende kwaliteiten beschikt. Nadat eerst een inzet op de paal was beland, openden de gasten de score voor rust na een rappe aanval. DSC’65 was echter allerminst van de leg, want na een uitbraak waarbij Job Mulder goed doorging, bracht Yannick de Zoete met een fraaie knal in de kruising de ploegen weer op gelijke hoogte. Met die tussenstand zochten beide ploegen ook de kleedkamers op.

Er was van alles mogelijk voor DSC’65 en kort na rust kreeg de ploeg wederom twee fraaie kansen op een doelpunt, maar wederom wilde het net niet trillen. Uit de eerste echt gevaarlijke tegenaanval was het echter direct wel raak. Het vervolg kenmerkte zich door een strijdend DSC’65 en een slim afwachtend EHS’85 dat loerde op kansjes. De thuisploeg wist onder andere via Sander Schiphorst Haalweide nog een aantal kansjes te creëren, maar tot doelpunten konden ze niet worden gepromoveerd. Aan de andere kant lukte dat EHS’85 in de slotfase nog wel tweemaal. Volgende week een nieuwe kans voor de manschappen van Jordy Boer. Dan gaat DSC’65 op bezoek bij Smilde’94.