Regio – In het afgelopen weekend, van vrijdagavond tot zondagnacht, waren er 21 incidenten in Coevorden waarmee de politie druk was:

* Melding overlast jeugd Coevorden, personen aangetroffen en aangesproken
* Tweemaal loos inbraakalarm
* Viermaal geluidsoverlast, betrokkenen aangesproken
* Melding loslopend paard op N34, eigenaar gewaarschuwd
* Zakje speed op straat gevonden, is vernietigd
* Assistentie ambulance, tilhulp verleend om persoon uit de woning te krijgen.
* Verlaten plaats ongeval, lantaarnpaal vernield, melding bij de gemeente gemaakt.
* Tweemaal ruzie tussen ex-partners, beide keren bemiddelend opgetreden
* Tweemaal vuurwerkoverlast in Coevorden
* Melding overlast zwerver, deze is opgehaald door het Leger des Heils
* Schuurinbraak Ballastweg, heeft plaatsgevonden tussen woensdag 28-9 14.00 uur en zaterdag 1 oktober 11.00 uur.
* Huiselijke twist, gesprek aangehoord. Partner was inmiddels vertrokken.
* Viermaal melding overlast crossmotoren (gebied Zweeloo, Holsloot, Dalerpeel). In Zweeloo geen inzet wegens prioriteit andere meldingen, in Holsloot aangifte van vernieling opgenomen, kentekens zijn deels bekend. In Zweeloo werd gecrost op het land van de boer, die daarvoor toestemming had gegeven, geen politiezaak dus.
* Tweemaal melding overlast door een verward persoon, beide keren telefonisch afgehandeld, persoon is opgevangen door de zorg. Wel het telefoonnummer van de GGZ gegeven.
* Melding verdachte situatie, fiets aangetroffen in het Stieltjeskanaal in Coevorden. Het voorlicht brandde bij aantreffen nog. Indicatie dat de fiets nog niet zolang in het water lag. Niet direct een betrokken persoon in de omgeving aangetroffen. Daarop is besloten op te schalen en de brandweer, traumaheli, duikteam en ambulance. Na deels het water doorzocht te hebben, niemand aangetroffen. Er is toen besloten af te schalen.
* Melding verdacht Duits voertuig, bleek een stel te vroeg aangekomen te zijn bij een vakantieadres en lag even in de auto te slapen. Hen wakker gemaakt en gevraagd naar hun intentie. Dit was dus het verhaal. Gecheckt en bleek te kloppen.
* Afgelopen nacht, 3 oktober om 02.45 uur hebben collega’s uit Hardenberg nog een 37-jarige man uit Coevorden op de N34 bij Coevorden aan de kant gezet. Hij bleek onder invloed van drugs te rijden. Hij wilde niet meewerken aan een bloedproef. Hij kreeg een proces-verbaal voor het weigeren van de bloedproef, een rijverbod van 24 uur een aanmelding voor een educatieve maatregel of een onderzoek naar geschiktheid en/of rijvaardigheid bij het CBR.