Coevorden – Basisschool St. Willibrordus, Kinderwereld en de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden starten met maandelijkse activiteiten voor peuters en kleuters. De peuters van de POS Willibrordus (Peuters op School) en de jongste kleuters van de St. Willibrordus komen eens per maand op donderdag bij elkaar onder begeleiding van de buurtsportcoaches.

“Het is een unieke, waardevolle stap in de samenwerking tussen sport, onderwijs en kinderopvang in Coevorden”, is het uitgangspunt. “Op dit moment spelen de peuters en kleuters al dagelijks tijdens de buitenmomenten samen op het schoolplein. Daarnaast is er goede samenwerking binnen de school, omdat de lokalen waarin de peuters en kleuters gehuisvest zijn direct aan elkaar grenzen. De thema’s waaraan de peuters en kleuters werken, worden waar dat kan aan elkaar verbonden. Door deze vervolgstap in de samenwerking met de buurtsportcoaches komt er meer diepgang in het samen bewegen.”

Naast de motoriek wordt de sociale ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. Bewegen is niet alleen een uitlaatklep, kinderen leren ook vaardigheden aan zoals op je beurt wachten, je eigen grenzen ontdekken én die van de ander leren kennen, samen bewegen, elkaar vertrouwen en uiteraard samen vooral ook heel veel plezier maken!

Wilt u uw peuter een keer met ons mee laten spelen, is van harte welkom. Neem dan contact op met Karin Beuker (clustermanager Kinderwereld) via 06-15303749 of karin@kinderwereld.info.