Coevorden – ArcheoHotspot Coevorden in Het Arsenaal is verplaatst naar de begane grond. De vrijkomende ruimte in Stedelijk Museum Coevorden is omgebouwd tot tentoonstellingsruimte.

Met de verplaatsing is de ArcheoHotspot toegankelijker voor publiek, volgens museumdirecteur Rik Klaucke. “Door de ArcheoHotspot te verplaatsen naar de begane grond valt het meteen op bij binnenkomst van het gebouw: daar is iets te zien én te beleven. We hopen hierdoor meer aandacht te vragen voor de ArcheoHotspot.” Ook de vrijwilligers zijn blij met de nieuwe plek volgens Klaucke

Een ArcheoHotspot is een plek waar je kunt kennismaken met archeologie. Je kunt er binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Ook kun je eigen vondsten laten onderzoeken, vragen stellen of deelnemen aan activiteiten: zo kunnen kinderen er een diploma archeologie behalen. Er werken enthousiaste vrijwilligers met een passie voor archeologie. Velen zijn (amateur-)archeoloog. Vanuit het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis krijgt het museum archeologische vondsten waarmee de vrijwilligers aan de slag gaan. Alle vondsten zijn afkomstig uit de gemeente Coevorden.

De ArcheoHotspot is iedere zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend en is gratis toegankelijk. Bekijk voor bezoek wel de huidige coronaregels via deze link op de website van het museum.

Vrijwilligers

Het Stedelijk Museum in Coevorden kan alleen bestaan dankzij de inzet van een groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat bezoekers gastvrij ontvangen worden. Om het team te versterken, is het museum op zoek naar enthousiaste mensen die hun steentje bij willen dragen aan het voortbestaan van een bijzonder stukje historie van Coevorden. Wie belangstelling heeft, kan mailen naar info@museumcoevorden.nl.

Foto: Amateur-archeoloog Arjan Vrielink aan het werk (foto: Jur Wiersema).