Schoonebeek – Zuidenveld vindt dit jaar plaats in Schoonebeek, nadat deze honderdste editie tweemaal werd uitgesteld door corona. Aanstaande donderdag, 7 juli, is het zover en begint het festival. De activiteiten zijn tot en met zondag 10 juli. Jaarlijks vindt Zuidenveld plaats in afwisselend in de acht Zuidenveldkernen. Na Schoonebeek is de volgorde: Coevorden, Emmen (Nieuw-Weerdinge), Oosterhesselen, Odoorn, Sleen, Dalen en Zweeloo. Inmiddels is duidelijk, dat Coevorden en Nieuw-Weerdinge hebben geruild.

Iedere dag kan de kijkroute langs alle versieringen worden gedaan en er is dagelijks een tentoonstelling over honderd jaar Zuidenveld in De Spiker en ‘t Aole Gemientehoes. De activiteiten zijn rond MFC ‘t Aole Gemientehoes aan de Burgemeester Osselaan, alle activiteiten van Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld zijn op een terrein even verderop aan de Burgemeester Osselaan. De optocht is op donderdag 7 juli en begint om 19.00 uur bij de rotonde in de Europaweg.

Er zijn ook weer diverse onderdelen, die meetellen voor de Zuidenveldcompetitie. In 2019 was Dalen de winnaar tijdens Zuidenveld in Zweeloo.

In onderstaande afbeelding staan de activiteiten van de plaatselijke commissie Zuidenveld.

Het complete programma van Zuidenveld is HIER te vinden. Het dorpsmagazine van Schoonebeek, De Jaknikker, heeft in een aantal pagina’s uitvoerig aandacht besteed aan Zuidenveld. Deze pagina’s zijn VIA DEZE LINK te bekijken. Het laatste nieuws staat op de Facebookpagina van de plaatselijke commissie en de Facebookpagina van de Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld.