Coevorden – Marjan Hemel en Catrien van der Velde namen dinsdag afscheid van de Wilhelminaschool in Coevorden.

Marjan Hemel

Marjan Hemel heeft ruim 22 jaar op deze school gewerkt. Zij kwam op een versierde fiets naar school, waar een erehaag van kinderen klaarstond. De zeepbellen vlogen in het rond. Eenmaal in de school liep zij over de rode loper en werd zij toegesproken door locatieleider Rolien Meijerink. De kinderen en collega’s hadden allerlei boodschappen ingesproken, die in een film aan Marjan werden getoond. Daarna kregen de kinderen een ijsje.

Marjan heeft twintig jaar met veel plezier gewerkt in de kleutergroepen. De laatste twee jaar werkte zij met de moeders in de ‘Ouderkamer’. Hiervoor heeft ze de taalbegeleiderprijs van Drenthe gekregen en werd zij genomineerd voor de landelijke prijs. Haar creativiteit draaide op volle toeren tijdens de ouderochtenden, eerst met Boekenpret en later met de Samenochtenden. Datzelfde gold bij de kleuters, waar Marjans passie ligt.

Zij zorgde voor de verbinding, met collega’s en met de ouders. Ze lette op bedankjes, kaartjes en speeches maken, zij hield in de gaten hoe het ging met families en collega’s en stuurde kaarten bij blijde en trieste gebeurtenissen. Wanneer collega’s vertrokken, kregen ze altijd een prachtig versierd schort, voorzien van een persoonlijk thema. Marjan kan prachtig schilderen en in de teamkamer hangt een mooi schilderij van haar.

Marjan kan terugkijken op een mooie periode en een welverdiend afscheid. De Wilhelminaschool zal haar expertise, inzet en betrokkenheid heel erg missen, ze mag nu gaan genieten van haar pensioen.

Op de website van de school heeft Marjan nog een persoonlijk verhaal geschreven.

Catrien van der Velde

Catrien van der Velde ging ook met pensioen. Zij is een kleuterjuf in hart en nieren. Catrien startte in het onderwijs als invalster voor de kleuters voor de gemeente Emmen. Daarna is ze hoofd geworden van de kleuterschool in De Krim. Na de geboorte van haar dochter is ze vier jaar thuis geweest om vervolgens weer vol passie aan het werk te gaan bij de kleuters op basisschool Den Velde. Een prachtige school gelegen tussen de boerderijen.

Daar heeft ze met veel plezier gewerkt om na zestien jaar de overstap te maken naar de Prinses Ireneschool in Gramsbergen. Ook daar heeft ze lesgegeven aan de kleuters. Wegens haar gezondheid kon zij niet meer volledig voor de klas staan. Zij ging daarop aan de slag als ondersteuner van de kleutergroepen op de Parkschool. Haar laatste schooljaar heeft ze de kleutergroepen ondersteund op de Wilhelminaschool. Zij vond het fantastisch om haar laatste jaar in haar onderwijsloopbaan op deze school te werken. Ze gaat vooral het werken met de kinderen heel erg missen. Nu breekt er een andere tijd aan, een tijd waarin ze veel tijd met haar dochter en gezin wil doorbrengen.