Sleen – Fokstudieclub Sleen en omstreken bestaat vijftig jaar. Ter ere daarvan houdt de club op vrijdag 13 maart een rundveekeuring in de manege te Sleen aan de Zetelveenweg 1a. De keuring begint om 18.30 uur. Boeren, burgers en buitenlui: iedereen is van harte welkom. De entree is gratis.

De deelnemers van deze keuring zijn leden van de Fokstudieclub Sleen e.o. Het is een unieke prestatie om uit een relatief klein ledenbestand zo’n zestig dieren in de ring te krijgen. De jongste jeugd presenteert de prachtige kalveren en de oudere garde verschijnt met vaarzen en koeien in de ring.

De fokstudieclub is een vereniging die in de wintermaanden discussieert over allerlei onderwerpen die de melkveehouderij aangaan. De maandelijkse bijeenkomsten worden gehouden in zaal Wielens in Noord-Sleen. Daarnaast worden (buitenlandse) excursies georganiseerd. De club bestaat momenteel uit circa zestig leden in de leeftijd van 16 tot 75 jaar. De opkomst tijdens de avonden is met ruim veertig personen uitstekend. De vereniging is springlevend en kijkt enthousiast en positief naar de toekomst. De grote deelname aan de keuring is hiervan een uitvloeisel.

Meer weten? Bel of mail dan naar Reind Katerberg 06-22788783, r.katerberg@wxs.nl of Eddy Heeling, 06- 55155688, eddyheeling@online.nl.