Dalen – De brief van de groep ondernemers aan de gemeente over parkeerproblemen in Dalen kwam vanavond aan bod in de raadscommissie. Wethouder Jeroen Huizing zegde toe in gesprek te gaan met de ondernemers.

De ondernemers vrezen, dat klanten/bezoekers hun auto’s niet meer kunnen parkeren op de aanwezige parkeerplaatsen. Dat komt mede door het verlies van zo’n 35 parkeerplaatsen bij de volgende fasen van de Caspershof. Daardoor parkeren auto’s op niet gewenste plaatsen.

In dit verband wees Thieno Nijenbanning (BBC2014) op de wandelroutes in Dalen, die steeds populairder worden. “Zij moeten toch hun auto kunnen parkeren.” Irene Driehuis van het PAC reageerde onmiddellijk door de mogelijkheid van het gebruik van openbaar vervoer te noemen. Bernette Sieben van de VVD zei daarop dat niet iedereen dichtbij openbaar vervoer woont. “Bovendien gaan de meeste mensen niet met hun fiets in de trein gaan. “Waarom niet?”, aldus Driehuis. Gilbert Mulder van de PvdA vindt het parkeren vooral een zaak van ondernemers, dat bestreed Sieben. Net als Nijenbanning is zij van mening, dat het niet alleen een kwestie voor ondernemers is.

Groep ondernemers in Dalen vraagt aandacht voor parkeren